THREE SWALLOWS

27 februari 2012

Upp ner upp

27 februari 2012

Den här veckan har verkligen varit en berg- och dalbana men nu kan man nog säga att det har ordnat upp sig. I måndags var vi och tittade på en lägenhet som vi trodde var vår räddning men visade sig vara skit. Det var jobbigt att det inte blev den grejen som skulle göra allt bra igen utan istället hamnade vi tillbaka på ruta ett, var ska vi bo? Vi ringde till ett par för att kolla upp deras lägenhet som vi också fått erbjudande som var ett förstahandskontrakt, helt nybyggt och jättefräscht men jättedyrt. Och det blev inte bättre av att den kändes otroligt instängd med bara ett fönster i varje rum, tråkig innergård och det faktum att hyran skulle skära ner ofantligt på ens nöjesliv och fritid. Svårt att välja hur man ska göra.






















Tisdagen var äntligen den dagen vi skulle få komma in i lägenheten och det har varit en två veckor lång spänd förväntan och oro sedan branden. När vi kom in i lägenheten var det dock inte värre än kvällen det brann och allt skulle gå att sanera utom de mattor och blommor vi valde att slänga. All mat hade de slängt ut men det hade inte gått att äta ändå. Det absolut värsta var när vi upptäckte att kontanter och den nya filmkameran var försvunna. Vem kan göra något sådant? Hur är det möjligt? Jobbar den personen inom räddningstjänsten eller saneringsföretagen eller till och med vaktföretaget? Hur mycket har den personen kunnat plocka på sig i alla lägenheter och är det något den personen blivit rik på, att utnyttja människor som varit med om sådana här olyckor? Eller var det bara ett inbrott? Hur som helst blev jag otroligt arg och ledsen att det finns någon där ute som tycker att det är okej att han kan stjäla av studenter som ingenting har och dessutom förlorat sina hem och fått grejer förstörda. Så jävla hemskt.









På kvällen skulle ett informationsmöte hållas av vår hyresvärd för oss som bor på äldreboendet och det blev en julklappsutdelning av lägenheter. Det var inte möjligt för oss att bo kvar i denna fastighet heller men istället fick förstahandskontrakt inom samma hyresvärd. En tvåa på Chabo! Med en hyra som var helt okej! Jag blev så glad. Så nu idag skrev vi på kontraktet och får flytta in första april och det känns så himla skönt att det i alla fall finns ett framtida boende efter äldreboendet. Det och att våra grejer klarat sig gör att allt känns nästan bra igen. Sedan var jag ju på anställningsintervju i förra veckan och igår skrev vi på anställningsavtalet så nu har jag ett jobb på lager både extra och sommarvikariat. Helt underbart att det inte blev ännu en sommar av arbetslöshet och tristess. Det ljusnar!!!


0 Comments:

Skicka en kommentar